5 Kasım 2013 Salı

varis Tedavisi




Varisler

Özellikle alt ekstremitedeki varikoz venler ve onların ufak dallarının oluşturduğu telenjektazik damar yapıları, alt ekstremitelerin en sık görülen damar bozukluklarıdır. Erişkinlerin %60 ında mevcuttur ve yaşla bu oran artmaktadır. Yanlız görünümü değil yaşam kalitesini de bozmaktadır. Ağrı yapmakta ve diğer damar hastalıklarına zemin hazırlamaktadır.(lipodermatosklerozis,yaralar, damar iltahapları, derin ven trombozları).
Varis tedavisi malesef ülkemizde değişik uzmanlarca sıklıkla yapılmaktadır. Ancak varis tedavisinin gerçek adresi `Kalp ve Damar Cerrahisi` uzmanlarıdır. Uzman tarafından muayene edilecek olan varislerinizin bir kısmı yüzeyel lazer tedavisi veya skleroterapiye uygun olmayabilir, doktorunuz size ameliyat veya derin lazer tedavisi önerebilir.
 Skleroterapi
 Spider ve varsli venlerin skleroterapi öncesi ve sonrası
"Skleroterapi,  venin görünmesini engellemek amacı ile içine bir ilacın enjekte edilmesidir. İçine girdiği venin lümeninini irritasyon sonucu tıkamaktadır.  15-20 dakika alır ve "spider" venler ve küçük varikoz venlerin tedavisinde kullanılabilir. Birçok insanda en iyi sonuca ulaşmak için bir kaç uygulama gerekebilir. Hastalar birkaç gün varis çorabı giyerler. Hastadan birkaçgün boyunca günde bir saat  bisiklet veya yürüyüş gibi bir aktivitede bulunması istenir.  Tedavi genellikle aylık aralıklarla yapılmaktadır."
  •          


  •        Spider venlerin skleroterapi öncesi ve sonrası
    Lazerle Yüzeyel Varis Tedavisi
    Yüzeyel varisin lazerle tedavisi, kan tarafından lazerin emilmesi ile oluşan ısıyla bozuk damar duvarının yok edilmesine bağlıdır. Sıklıkla halk arasında damar çatlaması olarak adlandırılan tıbbi olarak  telenjektazi denen yüzeyel damar bozukluklarının tedavisinde kullanılan bu lazerler, cherry anjiom, örümcek ven, rozase ve port wine stain (şarap lekesi) gibi diğer damarsal lezyonların tedavisinde de kullanılabilir. 
    Sıklıkla kullanılan lazerler,
    Long Pulsed  Nd:YAG lazer 1064 nm

    Pulsed Dye Lasers (PDL lazer) 585–600 nm

     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder